Пуси Райът (Pussy Riot) пусна нова протестна песен против войната в

...
Пуси Райът (Pussy Riot) пусна нова протестна песен против войната в
Коментари Харесай

Мамо, не гледай телевизия. Пуси Райът с песен против Путин и войната

" Пуси Райът " (Pussy Riot) пусна нова протестна песен против войната в Украйна, цензурата и спонсорирането на режима в Кремъл от Запада посредством пазаруването на газ от Русия. Групата зове и Владимир Путин да бъде изправен пред интернационален арбитражен съд, оповестява " Гардиън ".

В свое изказване от  " Пуси Райът " разказват ръководството на Путин като " терористичен режим " и назовават него, политиците му, генералите му, пропагандаторите му " военнопрестъпници ".

Новата ария са нарекли " Мама, не смотри тв приемник " (Мамо, не гледай телевизия) и тя излиза 10 месец след нашествието в Украйна.



Четиримата от  " Пуси Райът " в този момент - Мария Альохина, Олга Борисова, Диана Буркот и Тасо Плетнер, изясняват, че в песента припевът идва от думите на прихванат диалог на съветски боец, който споделя на майка си: " Мамо, тук няма нацисти, не гледай телевизия ".

" Руската агитация ежедневно трови сърцата на хората с ненавист ", споделят от " Пуси Райът ". " Законът за задграничните сътрудници се употребява, с цел да се заглуши гласът на опозиционните деятели и публицисти, да се спре активността на последните самостоятелни правозащитни организации ", прибавят.

Мария Альохина беше наказана на две години затвор поради осъществяване в храма " Христос Спасител " в Москва през февруари 2012 година Тогава тя и Надя Толонникова бяха освободени през декември 2013 година

През юли т. година Альохина сподели пред " Гардиън ": Имаме нов Хитлер в Русия.

Тя напусна страната през април, дегизирана като снабдител на храна, това се случи след няколко поредни ареста. Отиде в Исландия, където стартира да събира пари за украински благотворителни организации и съветски политически пандизчии, провежда и галерия за историята на считаната в Русия за скандална група.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР